СВЕТ

Немачка брише све земље са листе високоризичних

Немачка од сутра брише све земље са своје листе високоризичних епидемиолошких држава, саопштио је Институт „Роберт Кох“ (РКИ).
Sputnik
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
„Ширењем соја омикрон показало се да је опала способност изазивања тешких обољења у поређењу са ранијим сојевима, и због тога се сматрају регионима високог епидемиолошких ризика само они у којима се шири опаснији сој“, образложио је РКИ.
До скоро су на листи високоризичних биле 62 земље и региона, које ће сада бити избрисане.
Покрајине и савезна држава су на прошлом „корона самиту“ средином фебруара одлучили да измене правила за уврштавање на листу високоризичних земаља. Та промена олакшава путовање и за Немце, јер се укида карантин по повратку.
Убудуће на листи високоризичних земаља биће уврштене оне земље и региони у којима се шири сој корона вируса који је опаснији, односно инфективнији од омикрона, наводи РКИ.
Иако су сада све земље избрисане са листе високоризичних, РКИ упозорава да се ситуација може брзо променити, пренео је Танјуг.
ДРУШТВО
Кон: Није време за укидање мера
ДРУШТВО
Тиодоровић: Корона вирус се полако адаптирао на људе, људи на вирус – пролеће доноси олакшање
ЕКОНОМИЈА
У Грчкој туристичка сезона ове године почиње 1. марта
Коментар