СПОРТ

Протерани Рус добио подршку шампиона: „Сви имамо симпатије за Никиту“

Почетак нове сезоне у Формули 1 је обележен скандалозном одлуком екипе Хас, која је под политичким притиском морала да раскине уговор са руским возачем Никитом Мазепином, који је добио подршку од шампиона Макса Ферстапена.
Sputnik
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Мазепин, који је у екипу Хас донео и огроман новац као спонзорство, добио је забрану такмичења и избачен је из Формуле 1 после само једне сезоне.
Упркос иницијалним наводима тима Хас да ће остати уз свог возача и да ће одбити притиске, они су, изгледа, били толико јаки да је екипа морала да прекине све своје везе са Русима и Русијом.
Ферстапену, прошлосезонском шампиону, такав развој околности није очекиван.
„Сви осећамо симпатије према Никити. Сви ми, без обзира на то одакле долазимо, морали смо много да радимо да бисмо постали возачи у Формули 1. Наравно, неопходна је финансијска подршка, али опет морате да имате таленат да бисте постали возач Формуле 1. И кроз ниже рангове, Формулу 2 и Формулу 3 морате да се борите за место. Ово је све сада веома тешко за њега“, навео је Ферстапен.
Мазепин, чији је отац близак руском председнику Владимиру Путину, нашао се и под санкцијама Велике Британије, а екипа Хас је уз раскид уговора са њим прекинула и спонзорски уговор са руском компанијом Уралкали.
СПОРТ
Никита открио детаље о „протеривању“
СПОРТ
„Све нас је притисло“ – власник екипе проговорио о протеривању Руса
СПОРТ
Никита се огласио о избацивању из Ф1: Игнорисана је моја жеља /фото/
Коментар