- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Све нас је притисло“ – власник екипе проговорио о протеривању Руса

© AFP 2023 / JARED C. TILTONЏини Хас
Џини Хас - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2022
Пратите нас
Џин Хас, гласник Хас екипе у Формули 1, огласио се поводом одлуке да Никита Мазепин, руски возач, више не буде део тог тома.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
Екипа Хас је у првом моменту подржала младог возача и најавила његов останак у тиму, али је потом уследио раскид уговора.
Заједно с тим, Хас је остао и без значајних спонзорстава из Русије, која су значила и представљање руске заставе на болиду.
„Много је жестоких критика због ситуације у Украјини. Све нас је притисло. Нисмо могли да се суочимо са тиме, ни наши остали спонзори“, навео је Хас.
Он је демантовао да је Хас био руска екипа.
„Не знам зашто су то људи говорили, Хас лого, који је главни спонзор тима, увек је био на болиду. Добро гурамо кроз све, волели бисмо наравно да имамо више новца, али смо у реду“, истакао је Хас.
Мазепин је прошле сезоне дебитовао у Формули 1 и био је клупски друг са сином седмоструког шампиона Михаела Шумахера, Миком.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала