РЕГИОН

Хрватски медији: На деловима дрона који је пао у Загреб није било експлозива

На деловима беспилотне војне летелице на којима је завршено вештачење није било трагова експлозива, објавила је вечерас хрватска Нова ТВ позивајући се на изворе блиске истрази о недавном паду дрона у Загребу.
Sputnik
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Узорци вештачени у Центру за вештачење „Иван Вучетић“ нису показали трагове експлозива на деловима који су анализирани, објавили су хрватски медији.
Наводе и како је то супротно свим досадашњим тврдњама хрватске Владе и министарства обране, и да су за коментар звали Министарство унутрашњих послова и државно тужилаштво, али га нису добили, пренела је Хина.
Војна летелица пала је у Загребу пре готово две недеље, а премијер Хрватске Андреј Пленковић је у петак рекао да имају поуздане и проверене информације да је летелица била наоружана, да је дошло до експлозије и да се највероватније радило о авио-бомби која је експлодирала испод земље, пренео је Танјуг.
РЕГИОН
„Чудна теорија, научна фантастика“: Да ли је дрон који је пао на Загреб носио бомбу
РЕГИОН
ХРТ: Дрон који је пао на Загреб носио бомбу од 120 килограма, експлодирала испод земље
Коментар