СПОРТ

Пољакиња искористила шокантно повлачење и исписала историју

Ига Швјонтек, пољска тенисерка, заузеће прво место на ВТА ранг листи од 4. априла након што се крајње неочекивано повукла Ешли Барти. Она ће ући у историју као прва Пољакиња која је постала светски број 1.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Неколико тенисерки било је у конкуренцији да наследи трон после шокантног одласка у пензију Ешли Барти која има свега 26 година. Ипак, после елиминацје Барборе Крејчикове, Ига Швјонтек је добила прилику коју није смела да пропусти.
Био јој је неопходан тријумф у другом колу Мастерса у Мајамију, што је искористила без већих проблема. Ривал је била Швајцаркиња Викторија Голубић, коју је надиграла у два сета за 74 минута игре – 6:2, 6:0, чиме је обезбедила лидерску позицију на ВТА ранг листи.
Пољакиња има само 20 година и пре ње се свега 27 играчица нашло на челу колоне на којем су од српских играчица биле Јелена Јанковић и Ана Ивановић.
Ига Швјонтек се пробила тријумфом на Ролан Гаросу 2020. године када је тај турнир игран касније него иначе због вируса корона, а упркос томе што није поновила успех имала је одличну сезону.
Швјонтек ће и званично постати најбоља 4. априла када ће име Ешли Барти бити обрисано са ВТА листе. На тај начин биће исписане нове странице историје, с обзиром на то да ће Пољакиња постати прва тенисерка рођена у 21. веку којој је то пошло за руком.
Она је од почетка ове седмице делила са Агњешком Радвањском најбољи пласман једне Пољакиње, да би после тријумфа у Индијан Велсу стигла до другог места.
После рутинске победе над Викторијом Голубић, Швјонтек ће у трећем колу Мајамија играти против Американке Медисон Бренгл.
СПОРТ
Шок у Мајамију – Кирјос разбио Рубљова!
СПОРТ
Американац се ипак удостојио једног „извини“
СПОРТ
Правила нису иста за све – Новак је избачен, а Американац није рекао ни извини /видео/
Коментар