- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пољакиња искористила шокантно повлачење и исписала историју

© Geoff BurkeИга Швјонтек
Ига Швјонтек - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2022
Пратите нас
Ига Швјонтек, пољска тенисерка, заузеће прво место на ВТА ранг листи од 4. априла након што се крајње неочекивано повукла Ешли Барти. Она ће ући у историју као прва Пољакиња која је постала светски број 1.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Неколико тенисерки било је у конкуренцији да наследи трон после шокантног одласка у пензију Ешли Барти која има свега 26 година. Ипак, после елиминацје Барборе Крејчикове, Ига Швјонтек је добила прилику коју није смела да пропусти.
Био јој је неопходан тријумф у другом колу Мастерса у Мајамију, што је искористила без већих проблема. Ривал је била Швајцаркиња Викторија Голубић, коју је надиграла у два сета за 74 минута игре – 6:2, 6:0, чиме је обезбедила лидерску позицију на ВТА ранг листи.
Пољакиња има само 20 година и пре ње се свега 27 играчица нашло на челу колоне на којем су од српских играчица биле Јелена Јанковић и Ана Ивановић.
Ига Швјонтек се пробила тријумфом на Ролан Гаросу 2020. године када је тај турнир игран касније него иначе због вируса корона, а упркос томе што није поновила успех имала је одличну сезону.
Швјонтек ће и званично постати најбоља 4. априла када ће име Ешли Барти бити обрисано са ВТА листе. На тај начин биће исписане нове странице историје, с обзиром на то да ће Пољакиња постати прва тенисерка рођена у 21. веку којој је то пошло за руком.
Она је од почетка ове седмице делила са Агњешком Радвањском најбољи пласман једне Пољакиње, да би после тријумфа у Индијан Велсу стигла до другог места.
После рутинске победе над Викторијом Голубић, Швјонтек ће у трећем колу Мајамија играти против Американке Медисон Бренгл.
Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2022
СПОРТ
Шок у Мајамију – Кирјос разбио Рубљова!
Амерички тенисер Џенсон Бруксби - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2022
СПОРТ
Американац се ипак удостојио једног „извини“
Новак Ђоковић крај линијског судије коју је погодио лоптицом. - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2022
СПОРТ
Правила нису иста за све – Новак је избачен, а Американац није рекао ни извини /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала