СВЕТ

Нови Баједнов гаф: Један амерички долар вреди 200 рубаља; Маријупољ назвао Метропољ

Амерички председник Џозеф Бајден одржао је у Варшави конференцију за новинаре којом је завршио европску турнеју а ни овај догађај није протекао без гафова. Наиме, Бајден је у жели да илуструје снагу дејства западних санкција против Русије направио лапсус, рекавши да један долар вреди 200 руских рубаља.
Sputnik
„Као резултат наших санкција без преседана рубља је моментално доживела крах У руској привреди, и то је истина, један долар вреди 200 руских рубаља “, рекао је он.
Подсетимо, последњих пет радних дана рубља је јачала према долару и на крају недеље курс је био такав да се за један долар добијало 96 рубаља.

Проблеме задаје и име Маријупоља

Председник Бајден направио је лапсус и када је изговарао име града Маријупоља, око којег се воде тешке борбе између руских снага и украјинских нациста.
"Барем некаква помоћ стиже у централне украјинске градове, али не у Метропољ... Извините... Не у Маријупољ", навео је он.
Подсетимо, руска војска је 24. фебруара покренула специјалну војну операцију у циљу демилитаризације и денацификације Украјине а Запад је због тога Русији увео најтеже санкције до сада.
Коментар