- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Нови Баједнов гаф: Један амерички долар вреди 200 рубаља; Маријупољ назвао Метропољ

© Sputnik / Алексей Сухоруков / Уђи у базу фотографијаРуске рубље и амерички долари
Руске рубље и амерички долари - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2022
Пратите нас
Амерички председник Џозеф Бајден одржао је у Варшави конференцију за новинаре којом је завршио европску турнеју а ни овај догађај није протекао без гафова. Наиме, Бајден је у жели да илуструје снагу дејства западних санкција против Русије направио лапсус, рекавши да један долар вреди 200 руских рубаља.
„Као резултат наших санкција без преседана рубља је моментално доживела крах У руској привреди, и то је истина, један долар вреди 200 руских рубаља “, рекао је он.
Подсетимо, последњих пет радних дана рубља је јачала према долару и на крају недеље курс је био такав да се за један долар добијало 96 рубаља.

Проблеме задаје и име Маријупоља

Председник Бајден направио је лапсус и када је изговарао име града Маријупоља, око којег се воде тешке борбе између руских снага и украјинских нациста.
"Барем некаква помоћ стиже у централне украјинске градове, али не у Метропољ... Извините... Не у Маријупољ", навео је он.
Подсетимо, руска војска је 24. фебруара покренула специјалну војну операцију у циљу демилитаризације и денацификације Украјине а Запад је због тога Русији увео најтеже санкције до сада.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала