СПОРТ

Дончић уништио Лејкерсе, Јанис „закључао“ Ембида! /видео/

У ноћи између уторка и среде одиграно је неколико веома занимљивих утакмица. Словенац Лука Дончић је разбио Лос Анђелес Лејкерсе, док је победу својој екипи донео Грк Јанис Адетокумбо сјајном блокадом.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Дончић је са Далас Мавериксима победио Лос Анђелес Лејкерсе резултатом 128:110, а у једном тренутку је било и +37 за домаћина.
Гостима, истини за вољу, нису играли ни Ентони Дејвис ни Леброн Џејмс, а Лука је издоминирао за мање од пола сата са трипл-даблом од 34 поена и по 12 скокова и асистенција.
Прилику је добио и Бобан Марјановић, али српски центар за два минута на паркету није остварио никакав учинак сем једног промашаја.
На другој страни истакли су се Малик Монк са 28 и Расел Вестбрук са 25 поена.
У дуелу два МВП кандидата, Грк Јанис Адетокумбо је победио Камерунца Џоела Ембида на гостовању – односно, Милвоки Бакси су савладали Филаделфија 76ерсе резултатом 118:116.
Адетокумбо је управо био тај који је донео победу – и то „залепивши“ Ембида при шуту за победу, након што је Џејмс Харден тешко промашио тројку.
Грк, иначе двоструки МВП лиге, био је доминантан и у статистици са 40 поена, 14 скокова и шест асистенција, док су га пратили Крис Мидлтон са 22 поена, девет скокова и седам асистенција и Џру Холидеј са 18 поена, осам скокова и десет асистенција.
На другој страни Харден је имао 23 поена и девет асистенција, а Ембид 29 поена, 14 скокова и седам асистенција.
НБА резултати, уторак на среду:
Филаделфија – Милвоки 116:118
Вашингтон – Чикаго 94:107
Бруклин – Детроит 130:123
Далас – Лејкерс 128:110
Клиперс – Јута 121:115
Коментар