- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дончић уништио Лејкерсе, Јанис „закључао“ Ембида! /видео/

© AP Photo / Matt SlocumЈанис Адетокумбо (Милвоки Бакс) и Џоел Ембид (Филаделфија 76ерс) у директном дуелу
Јанис Адетокумбо (Милвоки Бакс) и Џоел Ембид (Филаделфија 76ерс) у директном дуелу - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2022
Пратите нас
У ноћи између уторка и среде одиграно је неколико веома занимљивих утакмица. Словенац Лука Дончић је разбио Лос Анђелес Лејкерсе, док је победу својој екипи донео Грк Јанис Адетокумбо сјајном блокадом.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Дончић је са Далас Мавериксима победио Лос Анђелес Лејкерсе резултатом 128:110, а у једном тренутку је било и +37 за домаћина.
Гостима, истини за вољу, нису играли ни Ентони Дејвис ни Леброн Џејмс, а Лука је издоминирао за мање од пола сата са трипл-даблом од 34 поена и по 12 скокова и асистенција.
Прилику је добио и Бобан Марјановић, али српски центар за два минута на паркету није остварио никакав учинак сем једног промашаја.
На другој страни истакли су се Малик Монк са 28 и Расел Вестбрук са 25 поена.
У дуелу два МВП кандидата, Грк Јанис Адетокумбо је победио Камерунца Џоела Ембида на гостовању – односно, Милвоки Бакси су савладали Филаделфија 76ерсе резултатом 118:116.
Адетокумбо је управо био тај који је донео победу – и то „залепивши“ Ембида при шуту за победу, након што је Џејмс Харден тешко промашио тројку.
Грк, иначе двоструки МВП лиге, био је доминантан и у статистици са 40 поена, 14 скокова и шест асистенција, док су га пратили Крис Мидлтон са 22 поена, девет скокова и седам асистенција и Џру Холидеј са 18 поена, осам скокова и десет асистенција.
На другој страни Харден је имао 23 поена и девет асистенција, а Ембид 29 поена, 14 скокова и седам асистенција.
НБА резултати, уторак на среду:
Филаделфија – Милвоки 116:118
Вашингтон – Чикаго 94:107
Бруклин – Детроит 130:123
Далас – Лејкерс 128:110
Клиперс – Јута 121:115
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала