РУСИЈА

Песков о референдуму о придруживању Јужне Осетије Русији: Москва не предузима никакве кораке

Кремљ не предузима никакве радње, укључујући правне, у вези са изјавом председника Јужне Осетије Анатолија Бибилова о плановима за референдум о придруживању Русији, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Не могу да изнесем никакав став. Ми нисмо предузели никакве правне или друге радње у вези са тим, али у исто време, ради се о изражавању мишљења народа Јужне Осетије. Према њему се односимо са поштовањем“, рекао је Песков новинарима.
Бибилов је раније изјавио да ће Јужна Осетија ускоро предузети правне кораке да уђе у састав Русије. Он је напоменуо да је могућност за реализацију овог „стратешког циља“ била још 2014. године, када се Крим поново ујединио са Русијом након референдума.
РУСИЈА
Народ Јужне Осетије се пита: На помолу референдум о уласку у састав Русије
Коментар