„Мој живот као Ролингстон“: Шест деценија великог бенда

Шест деценија „Ролингстонса“, по мишљењу многих, најдуговечнијег рокенрол састава поп културе, биће обележен серијом документарних филмова „Мој живот као Ролингстон“.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Серијал ће садржати неколико епизода које ће бити посвечене сваком члану славних „Стонса“ укључујући и покојног Чарлија Вотса.
Има ли „Стоунса“ без Чарлија Вотса – одлазак бубњара који је био кичма легендардног бенда
Би-би-Си који стоји иза овог пројекта наводи да ће у овом документарном серијалу бити коришћени до сада „невиђени снимци и ексклузивне приче Мика Џегера, Кита Ричардса, Ронија Вуда“ које ће бити обогаћене новијим интервјуима и наступима. О Вотсу ће говорити други уметници, колеге и пријатељи, а као саговорници у филмовима појавиће се, између осталог, Род Стјуарт, Тина Тарнер и Слеш.
„Стонси“ ће овог лета, први пут после смрти бубњара Чарлија Вотса, организовати турнеју по Европи и Великој Британији и тако обележити 60 година постојања бенда, а најавили су и нови албум.
„Имамо много ствари Чарлија Вотса још увек у резерви“, рекао је Ричардс.
„Били смо на пола пута од снимања албума када је умро… Наравно, ако желимо да наставимо са снимањем, требаће нам бубњеви, а то ће бити Стив Џордан.“
Група „Ролингстонси“ основана је 1962. године, а први наступ, под овим именом, имали су 12. јула у лондонском клубу Марки. Њихови први снимци су били обраде Чака Берија, Боа Дидлија, Мадија Вотерса и Ларија Вилијамса. По популарности одмах иза „Битлса“, „Стонси“ су имали имиџ побуњеника и „лоших момака“, који им је помогао у преображају од енергичне и модерне блуз групе до једног од највећих и најутицајнијих рок група на свету.
Коментар