СВЕТ

Трамп: Бајден не зна где се налази, знате ли шта значи „стагфлација“?

Доналд Трамп, бивши амерички председник, жестоко је прокоментарисао владавину његовог наследника Џозефа Бајдена.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Америчка администрација коју предводи Бајден је довела државу у најгоре стање икада. Не мислим да је наша земља у историји била на оволико ниском нивоу. У најопаснијем времену Американци имају председника који не разуме шта се дешава, шта говори, где се налази. Бајденова слабост је довела до ситуације у Украјини, а раније смо видели и колапс у Авганистану“, рекао је Трамп.
Он је стање у свом мандату упоредио са актуелним.
„Пре годину и по дана... То звучи баш давно? Сетите се, цена галона нафте је била мања од два долара. Рекао сам вам, ако ме не изаберете – галон ћете плаћати седам или осам долара“.
Трамп је истакао да су Сједињене Америчке Државе пред економским колапсом.
„Реални приходи тону, налазимо се пред економским колапсом – чека нас слагфлација. Да ли ико зна шта је то? То је истовремена инфлација и рецесија. Звучи вам добро?“, упитао је Трамп окупљене.
Победник председничких избора 2017. године назвао је администрацију испред које стоји његов наследник „радикалним Демократама“ који ризикују све што је његов кабинет урадио у свом мандату.
Економски моменат, према Трампу, дефинише се термином „Бајденова инфланаторна катастрофа“ која „уништава амерички сан“.
„Не можемо ништа да урадимо по питању Бајденове пропасти, можемо да одемо на изборе у новембру и да Америку поново учинимо великом. Актуелна администрација је прогласила енергетски рат својој држави, а после нас могли су слободно да оду на плажу и да се опусте. Они уништавају Амерички сан. Они не желе да Амерички сан постоји”, навео је Трамп у кампањи за полумандатне изборе заказане за 8. новембар.
За крај – био је ироничан.
„Што се тиче свега осталог, Бајден ради добар посао“, истакао је Трамп међу својим присталицама у Мичигену.
Коментар