- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Трамп: Бајден не зна где се налази, знате ли шта значи „стагфлација“?

© Фото : OCTAVIO JONESБивши амерички председник Доналд Трамп на митингу својих присталица на Флориди
Бивши амерички председник Доналд Трамп на митингу својих присталица на Флориди - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2022
Пратите нас
Доналд Трамп, бивши амерички председник, жестоко је прокоментарисао владавину његовог наследника Џозефа Бајдена.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Америчка администрација коју предводи Бајден је довела државу у најгоре стање икада. Не мислим да је наша земља у историји била на оволико ниском нивоу. У најопаснијем времену Американци имају председника који не разуме шта се дешава, шта говори, где се налази. Бајденова слабост је довела до ситуације у Украјини, а раније смо видели и колапс у Авганистану“, рекао је Трамп.
Он је стање у свом мандату упоредио са актуелним.
„Пре годину и по дана... То звучи баш давно? Сетите се, цена галона нафте је била мања од два долара. Рекао сам вам, ако ме не изаберете – галон ћете плаћати седам или осам долара“.
Трамп је истакао да су Сједињене Америчке Државе пред економским колапсом.
„Реални приходи тону, налазимо се пред економским колапсом – чека нас слагфлација. Да ли ико зна шта је то? То је истовремена инфлација и рецесија. Звучи вам добро?“, упитао је Трамп окупљене.
Победник председничких избора 2017. године назвао је администрацију испред које стоји његов наследник „радикалним Демократама“ који ризикују све што је његов кабинет урадио у свом мандату.
Економски моменат, према Трампу, дефинише се термином „Бајденова инфланаторна катастрофа“ која „уништава амерички сан“.
„Не можемо ништа да урадимо по питању Бајденове пропасти, можемо да одемо на изборе у новембру и да Америку поново учинимо великом. Актуелна администрација је прогласила енергетски рат својој држави, а после нас могли су слободно да оду на плажу и да се опусте. Они уништавају Амерички сан. Они не желе да Амерички сан постоји”, навео је Трамп у кампањи за полумандатне изборе заказане за 8. новембар.
За крај – био је ироничан.
„Што се тиче свега осталог, Бајден ради добар посао“, истакао је Трамп међу својим присталицама у Мичигену.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала