КУЛТУРА

Само за старије од 17 година: Нови филм о Мерилин Монро садржи узнемирујуће сцене

Предстојећи биографски филм о Мерилин Монро „Blonde“ требало би да постане Нетфликсов први оригинални филм који није намењен особама млађим од 17 година.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Рађен према роману „Blonde“ Џојс Керол Оутс из 2000. године, филм је заснован на животу Мерилин Монро, коју игра кубанска глумица Ана де Армас.
Ана де Армас
Ендру Доминик, који је редитељ и сценариста овог филма, истакао je да је Мерилин Монро била отелотворење неправде над женама.
„Желим да испричам причу о Норми Џин као централној фигури у бајци; она је дете сироче изгубљено у шумама Холивуда, које је прогутала та велика икона двадесетог века.“
Доминик је открио да је његов сценарио без много дијалога и говори о томе како траума из детињства обликује одраслу особу која је подељена између јавног и приватног ја.
У споредним улогама појављују се Адријен Броди, Боби Канавале и Џулијана Николсон. Музику за филм радили су Ник Кејв и Ворен Елис, а премијера се очекује током 2022. године.
Коментар