- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Само за старије од 17 година: Нови филм о Мерилин Монро садржи узнемирујуће сцене

© AP Photo / Matty ZimmermanМэрилин Монро на съемках фильма "Зуд седьмого года"
Мэрилин Монро на съемках фильма Зуд седьмого года - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2022
Пратите нас
Предстојећи биографски филм о Мерилин Монро „Blonde“ требало би да постане Нетфликсов први оригинални филм који није намењен особама млађим од 17 година.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Рађен према роману „Blonde“ Џојс Керол Оутс из 2000. године, филм је заснован на животу Мерилин Монро, коју игра кубанска глумица Ана де Армас.
© AFP 2023 / TOLGA AKMENАна де Армас
Ана де Армас - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2022
Ана де Армас
Ендру Доминик, који је редитељ и сценариста овог филма, истакао je да је Мерилин Монро била отелотворење неправде над женама.
„Желим да испричам причу о Норми Џин као централној фигури у бајци; она је дете сироче изгубљено у шумама Холивуда, које је прогутала та велика икона двадесетог века.“
Доминик је открио да је његов сценарио без много дијалога и говори о томе како траума из детињства обликује одраслу особу која је подељена између јавног и приватног ја.
У споредним улогама појављују се Адријен Броди, Боби Канавале и Џулијана Николсон. Музику за филм радили су Ник Кејв и Ворен Елис, а премијера се очекује током 2022. године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала