ДРУШТВО

Кулинарске тајне: Како да „поправите“ преслано јело

Ако сте случајно пресолили јело, не бацајте га – постоји неколико трикова који вам могу помоћи да побољшате укус. У зависности од јела, биће вам потребни кромпир, пиринач, неутрална павлака или шећер.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У супу или гулаш додајте мало воде или кокосовог млека. Кад то није могуће јер ће јело бити сувише течно, додајте кромпир исечен на мање комаде. За ову сврху може послужити и пиринач или мало брашна, кључ је у скробу који упија со, па чини јело уравнотеженијим.
У потаж чорбе додајте мало неутралне павлаке или помешајте киселу павлаку и јогурт па убаците на крају кувања или пре служења. Некад је добар избор мало лимуновог сока чија би киселина требало да неутралише претерано слан укус. Ако немате лимуна, додајте мало благог сирћета.
Понекад је решење шећер или мед, али не претерујте јер можете постићи контраефекат. Сигурна опција је да на кашичицу ставите мало шећера, држите је неколико минута на пари изнад шерпе, али без сипања у јело.
Преслану сланину, пршуту или шунку, покријте мокром крпом која би требало да упије бар део соли. Решење за преслане шницле је сос благог укуса.
Превенција је, ипак, најбоља, тако да размишљајте о намирницама које користите. Ако кувате са сојиним сосом, не морате да додајете много соли. Исто важи за „јаке“ намирнице, попут маслина, капра, краставчића. Ако спремате јела са сиром, посебно јаким, попут пармезана, биће вам потребно врло мало соли, преноси портал Е-капија.
ДРУШТВО
Шта никако да не наручујете у ресторану
ДРУШТВО
Три начина да престанете да једете на нервној бази
ДРУШТВО
Најбржи ресторан на свету: Не стигнете ни да се сместите, јело је ту
Коментар