00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
16:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Змајева жена“ - прича о Јелени Гатилузио, супрузи деспота Стефана Лазаревића
16:00
30 мин
СВЕТ СА СПУТЊИКОМ
Одбројавање пред најважније изборе на свету – шта ће бити дан после
17:00
60 мин
ДОК АНЂЕЛИ СПАВАЈУ
Слободан Бркић - очи које на оба света гледају
20:00
60 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери
 - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Шта никако да не наручујете у ресторану

CC0 / Pixabay / ресторан
ресторан - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2022
Пратите нас
Шта никако не би требало поручити на бранчевима, зашто супа дана није увек најбољи избор, који дан је најгори за посету ресторану - знају велики светски кувари.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратитена каналу Спутњик Србија на Телеграму, асве видео садржаје на платформи „Одиси“(odysee.com).

Они саветују да у ресторане не идете у доба када је највећа гужва, али и да заобиђете објекте у којима нема никога.
Један од најпознатијих британских кувара Гордон Ремзи каже да је најгори дан да једете у ресторану онај који већина бира - Дан заљубљених. Разлог су гужве, па нећете добити квалитет као иначе. А кад наручујете супу дана, питајте шта је јуче била супа дана, да се не испостави да је заправо реч о супи месеца, вицкаст је Ремзи.
Многи кувари се слажу да треба избегавати бранчеве (оброк између доручка и ручка), јер је то начин да се ресторани отарасе остатака хране.
Чувени кувар Ентони Бордејн је оставио савет да на бранчевима, који су све популарнији и у Србији, никако не једемо јаја бенедикт. Сос холандезе би требало да се баци сат након прављења што, тврдио је Бордејн, ниједан ресторан не ради. А кад сос стоји, велика је вероватноћа да ће се развити бактерије.
Ипак, сви се слажу да храна у ресторану има бољи укус него она припремљена у кући.
Разлог је једноставан. Ресторани су много боље опремљени него чак и најмодернија кухиња, имају најбоље апарате, тигање, шерпе, о зачинима и намирницама да на говоримо, тако да је логично да многа јела немају исти укус у ресторану и у кућној варијанти. Осим тога, пракса чуда чини, а кувар је вероватно хиљаду пута већ направио то јело, пише екапија.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала