СРБИЈА

Трећа казна доживотног затвора у Србији: Мушкарац осуђен јер је жену живу спалио

Р. Б. (52) осуђен је данас у Вишем суду у Београду на казну доживотног затвора, јер је 13. јула 2020. у Сурчину, З. К. полио бензином и живу је запалио, услед чега је жена преминула.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Ово је трећа казна доживотног затвора која је изречена у Србији, од када је ова казна уведена у наш правни систем 2019. године, преноси Танјуг.
Р. Б. је продужен притвор до упућивања у затвор на одслужење казне, а осуђен је за кривична дела тешко убиство на свиреп начин и силовање.
Судија је приликом изрицања пресуде рекао да је Р. Б. био психички урачунљив када је починио злочин.
Ово је првостепена пресуда на коју тужилаштво и одбрана имају право да уложе жалбе, а Апелациони суд ће донети правоснажну пресуду.
Р. Б. је ухапшен неколико дана након што је запалио З. К. која је 15. јула 2020. преминула у болници од задобијених повреда, тешких опекотина 2. и 3. степена.
Према оптужници, Р. Б. је 13. јула 2020. године жртву чекао у ходнику зграде у којој је живела.
Када је ушла у улаз, кренуо је за њом и након краће расправе и њеног одбијања да га пусти у стан, он ју је, док је била окренута леђима, полио моторним бензином из канистера који је унапред припремио, и запалио.
Она је задобила тешке опекотине 2. и 3. степена главе, врата, трупа и удова, на око 87 одсто тела, услед чега је трпела болове јаког интензитета све до смрти, два дана касније, 15. јула.
Поред тога, Р. Б. се терети и да је у јуну 2020. године у месту Радинац код Смедерева у кући своје сестре, силовао Р. Н. коју је познавао од раније.
Он је у вечерњим сатима оштећеној Р. Н. поцепао одећу, тукао је по лицу, глави и телу, а потом је силовао и опет тукао.
Жена је том приликом задобила низ повреда и раздеротина по телу.
Коментар