СВЕТ

Истраживање пред други круг избора у Француској: Већина Меланшонових гласача не подржава Макрона

Већина присталица кандидата крајње левице за француског председника, Жан-Лика Меланшона, неће изаћи на гласање или ће оставити своје гласачке листиће празне у другом кругу избора за председника Француске, показало је данас објављено истраживање међу Меланшоновим присталицама.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У другом кругу се Емануел Макрон суочава са великим изазовом у дуелу са Марин Ле Пен, јер обе стране очајнички желе да придобију гласове оних који су у првом кругу подржали Меланшона, преноси Ројтерс.
Меланшон, који је био трећи у првом кругу 10. априла са око 22 одсто гласова, позвао је своје присталице да не гласају за Марин Ле Пен у другом кругу, али је престао да подржава Макрона и изјавио да ће његова странка одржати јавне консултације како би помогла својим члановима и симпатизерима да одлуче за кога ће гласати у другом кругу.
Према резултатима истраживања у ком је учествовало око 215.000 људи, више од 66 одсто учесника је навело да би се уздржало, оставило гласачки листић празан или га поништило.
Нешто више од 33 одсто испитаника се определило да свој глас да Макрону.
Испитаницима није понуђено питање да ли би гласали за Марин Ле Пен, преноси Танјуг.
СВЕТ
Може ли Марин да свргне Макрона – спрема се драма у другом кругу
СВЕТ
Макрон и Ле Пенова у другом кругу: Објављени коначни резултати председничких избора у Француској
Коментар