СВЕТ

УН: Немамо податке о "геноциду" у Украјини

Уједињене нације немају податке да су у Украјини током специјалне операције руске војске почињени акти геноцида, саопштено је у тој организацији.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Немамо информације које би указивале на то да је почињен геноцид“, рекла је новинарима портпарол високог комесара УН за људска права Равина Шамдасани.
Подсетимо, начелник Националног центра за управљање одбраном Русије генерал-пуковник Михаил Мизинцев је недавно рекао да кијевски режим тражи било какав повод за оптуживање Русије за геноцид над Украјинцима, а на украјинској територији тренутно је ангажована читава мрежа страних стручњака за информационо-психолошки утицај на становништво, која се професионално баве стварањем „прљаве пропаганде“.
РУСИЈА
Нове Бајденове оптужбе на рачун Путина: Политика у Украјини - геноцидна
Коментар