РУСИЈА

Лидер Придњестровља: Никакви референдуми нису планирани

Лидер непризнате Придњестровске молдавске републике Вадим Красносељски изјавио је да није планирано одржавање никаквог референдума у тој области и позвао грађане да не реагују на „наносе смећа у информационом пољу“.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Изјављујем као руководилац земље: никакви референдуми у Придњестровској молдавској републици нису планирани. Не реагујте на наносе смећа у информационом пољу. РАзумем да постаје све теже одвојити жито од кукоља и због тога молим: проверавајте сваку реч коју сте чули и прочитали. Ако је информација веродостојна, она ће бити објављена на званичним сајтовима органа државне власти, њу ће објавити државни медији“, написао је Красносељски на свом Телеграм каналу.
Вадим Красносељски је позвао житеље Придњестровља, као и целу светску јавност да буду пажљиви и разумни када је реч о информацијама које објављују медији.
„Позиви да се бежи из земље, да се митингује, да се одржавају референдуми – то су лажи и провокације оних који су потпуно равнодушни према судбини придњестровског народа. Непријатељи вежбају причање празних прича. Не дозволите им да вас искористе у тим нечасним играма“, написао је лидер Придњестровске молдавске републике.
РУСИЈА
Украјински политичар: Заузећемо Придњестровље ако Молдавија буде тражила
Коментар