- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјински политичар: Заузећемо Придњестровље ако Молдавија буде тражила

© Пресс-центр МВД ПМР / Уђи у базу фотографијаУништене радио-антене у придњестовском селу Мајак
Уништене радио-антене у придњестовском селу Мајак - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
Пратите нас
Саветник кабинета председника Украјине Алексеј Арестович запретио је да ће Украјина заузети Придњестровље ако Молдавија то буде тражила.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Да, некако бисмо изашли на крај, али то је територија суверене Молдавије, само на захтев молдавске стране. Изаћи ћемо на крај, ако буде потребно“, одговорио је Арестович на питање новинара да ли је Украјина у стању да заузме Придњестровље.
У Придњестровљу су се догодила три терористичка напада – на зграду Министарства државне безбедности у Тираспољу, у близини војне јединице у близини села Паркани и на торањ радио-телевизијског центра у близини села Мајак. У републици је уведен „црвени“ ниво терористичке опасности. Истражни комитет Придњестровља покренуо је кривичне поступке по члану „терористички напад који је извршила група лица употребом ватреног оружја“. Извор у Тираспољу саопштио је да су терористичке нападе у непризнатој републици извршила три неидентификована лица која су стигла са територије Украјине.
Министарство унутрашњих послова непризнате Придњестровне Молдавске Републике у среду је потврдило да је са украјинске стране пуцано у правцу села Кобасна, где се налазе војна складишта.
Поглед на зграду владе у придњестровском Тираспољу - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
РУСИЈА
Починиоци терористичких аката у Придњестровљу стигли из Украјине, Кијев покушава да прошири сукоб
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала