СВЕТ

Два принца искључена са велике прославе краљице Елизабете: Откривен разлог

Краљица Елизабета увелико планира детаље велике прославе поводом 70 година на британском трону следећег месеца, саопштено је из Бакингемске палате, али два члана краљевске породице, принчеви Ендру и Хари, биће искључени са манифестације.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Владавина Елизабете Друге (96) најдужа је у британској историји, она је у фебруару обележила платинасти јубилеј. У ту част, почетком јуна одржавају се разне свечаности. Из Бакингемске палате су најавили да ће краљица присуствовати већини тих догађаја.
Четвородневна манифестација почиње 2. јуна годишњом војном парадом „Trooping the Colour“ у центру Лондона, након чега следи служба у катедрали Светог Павла, концерт испред Бакингемске палате...
Меган Маркл и принц Хари
Једна од карактеристика свих великих краљевских дешавања је окупљање бројних грађана, али и туриста, којима чланови краљевске породице машу са балкона палате.
Али, краљица је овог пута одлучила да њен син принц Eндру и унук принц Хари - овог пута неће бити тамо.
Принц Ендру се повукао са јавних дужности због повезаности са покојним осуђеним америчким сексуалним преступником Џефријем Епстином, и одузете су му војне и краљевске титуле.
На углед принца утицала је и тужба из САД у којој је оптужен за сексуално злостављање тинејџерке Вирџиније Џуфри.
британски принц Ендрју
И принц Хари, млађи син наследника принца Чарлса, одустао је од краљевских дужности и након тога се преселио у Лос Анђелес са супругом Меган Маркл.
„Након пажљивог разматрања, краљица је донела одлуку да ове године присуство на балкону буде ограничено на чланове породице који службено обављају јавне дужности у име краљице", рекао је портпарол палате, преноси РТС.
СВЕТ
Принцу Ендрјуу одузете титуле и чинови
СВЕТ
Бакингемска палата планира операцију као за рат због краљице Елизабете
Скандал на британском двору на помолу: „То је увредљиво за краљицу“ /видео/
Коментар