- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Два принца искључена са велике прославе краљице Елизабете: Откривен разлог

© AP Photo / Alastair GrantБританска краљица Елизабета Друга
Британска краљица Елизабета Друга - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2022
Пратите нас
Краљица Елизабета увелико планира детаље велике прославе поводом 70 година на британском трону следећег месеца, саопштено је из Бакингемске палате, али два члана краљевске породице, принчеви Ендру и Хари, биће искључени са манифестације.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Владавина Елизабете Друге (96) најдужа је у британској историји, она је у фебруару обележила платинасти јубилеј. У ту част, почетком јуна одржавају се разне свечаности. Из Бакингемске палате су најавили да ће краљица присуствовати већини тих догађаја.
Четвородневна манифестација почиње 2. јуна годишњом војном парадом „Trooping the Colour“ у центру Лондона, након чега следи служба у катедрали Светог Павла, концерт испред Бакингемске палате...
© AP Photo / Dominic LipinskiМеган Маркл и принц Хари
Меган и Хари - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2022
Меган Маркл и принц Хари
Једна од карактеристика свих великих краљевских дешавања је окупљање бројних грађана, али и туриста, којима чланови краљевске породице машу са балкона палате.
Али, краљица је овог пута одлучила да њен син принц Eндру и унук принц Хари - овог пута неће бити тамо.
Принц Ендру се повукао са јавних дужности због повезаности са покојним осуђеним америчким сексуалним преступником Џефријем Епстином, и одузете су му војне и краљевске титуле.
На углед принца утицала је и тужба из САД у којој је оптужен за сексуално злостављање тинејџерке Вирџиније Џуфри.
© JOHN THYSбритански принц Ендрју
британски принц Ендрју - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2022
британски принц Ендрју
И принц Хари, млађи син наследника принца Чарлса, одустао је од краљевских дужности и након тога се преселио у Лос Анђелес са супругом Меган Маркл.
„Након пажљивог разматрања, краљица је донела одлуку да ове године присуство на балкону буде ограничено на чланове породице који службено обављају јавне дужности у име краљице", рекао је портпарол палате, преноси РТС.
Принц Ендрју - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2022
СВЕТ
Принцу Ендрјуу одузете титуле и чинови
Краљица Елизабета - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2022
СВЕТ
Бакингемска палата планира операцију као за рат због краљице Елизабете
Британска краљица Елизабета Друга, принц Хари и војвоткиња од Сасекса Меган у Бакингемској палати у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2021
Скандал на британском двору на помолу: „То је увредљиво за краљицу“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала