РУСИЈА

Медведев: Русија неће ћутати на препород неонацизма у Украјини

Москва неће толерисати слепило оних који не примећују оживљавање неонацизма у Украјини, написао је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев на Телеграм каналу.
Sputnik
Он је приметио да није било баш згодно да руске власти суочавају оне на западу с њиховом историјско-идеолошком прљавштином, као и неку већ испрљану браћу из бившег социјалистичког табора.
"До одређеног времена се мислило да су нам они, чак и "партнери", па чак и бивши савезници. Да, и наш народ није злопамтило и да је великодушан. Међутим, не можемо и нећемо толерисати вриштећу тишину, одвратно слепило које „не примећује“ оживљавање неонацизма у Украјини. И нећемо. У име сећања на наших 27 милиона грађана који су положили своје животе да сломе ’смеђу кугу‘", рекао је он.
Медведев је скренуо пажњу на то да амерички државни секретар Ентони Блинкен „у својој ’честитки’ поводом 77. годишњице Победе није ни поменуо СССР“.
„Сећам се фразе која се приписује маршалу Георгију Жукову: Ослободили смо их и они нам то никада неће опростити“, рекао је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације.
РУСИЈА
УЖИВО У потпуности ослобођена Попасна у ЛНР, забрањена евакуација грађана из Запорожја
Коментар