- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Русија неће ћутати на препород неонацизма у Украјини

© Sputnik / Юлия Зырянова / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев  - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2022
Пратите нас
Москва неће толерисати слепило оних који не примећују оживљавање неонацизма у Украјини, написао је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев на Телеграм каналу.
Он је приметио да није било баш згодно да руске власти суочавају оне на западу с њиховом историјско-идеолошком прљавштином, као и неку већ испрљану браћу из бившег социјалистичког табора.
"До одређеног времена се мислило да су нам они, чак и "партнери", па чак и бивши савезници. Да, и наш народ није злопамтило и да је великодушан. Међутим, не можемо и нећемо толерисати вриштећу тишину, одвратно слепило које „не примећује“ оживљавање неонацизма у Украјини. И нећемо. У име сећања на наших 27 милиона грађана који су положили своје животе да сломе ’смеђу кугу‘", рекао је он.
Медведев је скренуо пажњу на то да амерички државни секретар Ентони Блинкен „у својој ’честитки’ поводом 77. годишњице Победе није ни поменуо СССР“.
„Сећам се фразе која се приписује маршалу Георгију Жукову: Ослободили смо их и они нам то никада неће опростити“, рекао је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације.
Руска војска у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2022
РУСИЈА
УЖИВО У потпуности ослобођена Попасна у ЛНР, забрањена евакуација грађана из Запорожја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала