РУСИЈА

Срушен мит о неосвојивости: Први кадрови унутар територије „Азовстаља“ /видео/

Срушен је мит о неосвојивости цитаделе националистичког пука „Азов“ (против чијих припадника је у Русији покренут кривични поступак). Пре недељу дана зграда управе металуршког комбината „Азовстаљ“ могла је да се види само дроном, а данас може да јој се приђе пешке, јавља телевизија „Звезда“.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

На тој деоници „Азовстаља“, екипа „Звезде“ практично је међу првима који су успели да зађу дубоко у комбинат, односно цео километар.
Према наводима телевизије, ово је прилика да се из прве руке чује о стварном стању на првој линији фронта.
Како кажу војници Народне милиције ДНР, снајперисти „Азова“ стално мењају положаје, користећи режим тишине.
Међутим, мало је вероватно да ће ишта помоћи снајперистима пука „Азов“ – блокада фабрике полако пада, уз минималне губитке руских снага и уз максималне за непријатеља.
Иначе, пук „Азов“ је добровољачка јединица у саставу Националне гарде Украјине. То је ултрадесничарска група позната по својој неонацистичкој и паганској идеологији. Против многих вођа и добровољаца „Азова“ у Русији покренут је кривични поступак.
РУСИЈА
Путин информисао Макрона о току специјалне операције и евакуацији цивила из „Азовстаља“
Коментар