- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Срушен мит о неосвојивости: Први кадрови унутар територије „Азовстаља“ /видео/

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаПорушене зграде на територији металуршког комбината "Азовстаљ" у Маријупољу
Порушене зграде на територији металуршког комбината Азовстаљ у Маријупољу - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
Пратите нас
Срушен је мит о неосвојивости цитаделе националистичког пука „Азов“ (против чијих припадника је у Русији покренут кривични поступак). Пре недељу дана зграда управе металуршког комбината „Азовстаљ“ могла је да се види само дроном, а данас може да јој се приђе пешке, јавља телевизија „Звезда“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

На тој деоници „Азовстаља“, екипа „Звезде“ практично је међу првима који су успели да зађу дубоко у комбинат, односно цео километар.
Према наводима телевизије, ово је прилика да се из прве руке чује о стварном стању на првој линији фронта.
Како кажу војници Народне милиције ДНР, снајперисти „Азова“ стално мењају положаје, користећи режим тишине.
Међутим, мало је вероватно да ће ишта помоћи снајперистима пука „Азов“ – блокада фабрике полако пада, уз минималне губитке руских снага и уз максималне за непријатеља.
Иначе, пук „Азов“ је добровољачка јединица у саставу Националне гарде Украјине. То је ултрадесничарска група позната по својој неонацистичкој и паганској идеологији. Против многих вођа и добровољаца „Азова“ у Русији покренут је кривични поступак.
Председници Француске и Русије, Емануел Макрон и Владимир Путин, на заједничкој конференцији за медије у Кремљу - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2022
РУСИЈА
Путин информисао Макрона о току специјалне операције и евакуацији цивила из „Азовстаља“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала