СПОРТ

Рус спреман да се суочи са „највећим непријатељем“

Руски тенисер Данил Медведев вратио се тренинзима после дуже паузе због операције киле. Светски број два ће од 18 часова заиграти на турниру у Женеви, а ривал ће му бити Ришар Гаске.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Изостао је највећи ривал Новака Ђоковића у борби за врх АТП листе са Мастерса у Монте Карлу, Мадриду и Риму. Али ће одрадити припрему у Женеви, после чега га већ идуће седмице очекује Ролан Гарос.
Јасно је да је тренутно Медведев далеко од топ форме, али свакако радује чињеница да се коначно вратио тренинзима, ускоро и званичним мечевима.
„Утисак ми је као да се Данил враћа са одмора, а не да се враћа из повреде. Операција је протекла у реду, без икаквих проблема и без шавова. Сваког дана је напредовао и могао је да ради више ствари него дан раније. Последње на чему смо радили и шта смо тестирали јесте сервис. Четврте недеље је могао да настави са нормалним тренингом и почела је она права припрема“, изјавио је Жил Сервара тренер светског броја два.
Познато је да Медведев не воли шљаку и да ће она бити његов највећи непријатељ. Ипак, према информацијама из његовог табора прихватио је то као чињенично стање ствари и спрема је да се такмичи на највишем нивоу после операције бруха и повратка у тренажни процес.
Мирнији је ове године и лакше је радити са њим. Свестан је да за повратак на шљаку мора да буде толерантнији. Опет, ту је и притисак. Ролан Гарос је велики циљ сам по себи. Крећемо од Женеве, а онда нас чека Париз“, рекао је Жил.
Открио је затим човек којем је поверен рад са Данилом и који су циљеви најбољег руског тенисера у периоду који наилази.
„Циљ је да освојио три турнира на трави. Има хиљаду поена које може да освоји у Хертогенбошу, Халеу и Мајорки“, закључио је Жил Сервара.
СПОРТ
Босанка савладала Гренд слем шампионку
СПОРТ
Надал иде у Париз – али Ролан Гарос је под знаком питања!
СПОРТ
Новаков син Стефан освојио турнир – исти дан када и Ђоковић Рим
Коментар