- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рус спреман да се суочи са „највећим непријатељем“

© AP Photo / Wilfredo LeeДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2022
Пратите нас
Руски тенисер Данил Медведев вратио се тренинзима после дуже паузе због операције киле. Светски број два ће од 18 часова заиграти на турниру у Женеви, а ривал ће му бити Ришар Гаске.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Изостао је највећи ривал Новака Ђоковића у борби за врх АТП листе са Мастерса у Монте Карлу, Мадриду и Риму. Али ће одрадити припрему у Женеви, после чега га већ идуће седмице очекује Ролан Гарос.
Јасно је да је тренутно Медведев далеко од топ форме, али свакако радује чињеница да се коначно вратио тренинзима, ускоро и званичним мечевима.
„Утисак ми је као да се Данил враћа са одмора, а не да се враћа из повреде. Операција је протекла у реду, без икаквих проблема и без шавова. Сваког дана је напредовао и могао је да ради више ствари него дан раније. Последње на чему смо радили и шта смо тестирали јесте сервис. Четврте недеље је могао да настави са нормалним тренингом и почела је она права припрема“, изјавио је Жил Сервара тренер светског броја два.
Познато је да Медведев не воли шљаку и да ће она бити његов највећи непријатељ. Ипак, према информацијама из његовог табора прихватио је то као чињенично стање ствари и спрема је да се такмичи на највишем нивоу после операције бруха и повратка у тренажни процес.
Мирнији је ове године и лакше је радити са њим. Свестан је да за повратак на шљаку мора да буде толерантнији. Опет, ту је и притисак. Ролан Гарос је велики циљ сам по себи. Крећемо од Женеве, а онда нас чека Париз“, рекао је Жил.
Открио је затим човек којем је поверен рад са Данилом и који су циљеви најбољег руског тенисера у периоду који наилази.
„Циљ је да освојио три турнира на трави. Има хиљаду поена које може да освоји у Хертогенбошу, Халеу и Мајорки“, закључио је Жил Сервара.
Тениска лоптица - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2022
СПОРТ
Босанка савладала Гренд слем шампионку
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2022
СПОРТ
Надал иде у Париз – али Ролан Гарос је под знаком питања!
Новак Ђоковић и син Стефан - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2022
СПОРТ
Новаков син Стефан освојио турнир – исти дан када и Ђоковић Рим
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала