СРБИЈА

Одговор из Србије на страшну поруку председника Хрватске

Министар одбране Србије Небојша Стефановић одговорио је председнику Хрватске Зорану Милановићу, који је данас дао страшну изјаву против Србије поводом оптужнице за злочине у „Олуји“.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Просто је невероватно да било ко ћути о ратним злочинима и још невероватније да неко такво ћутање покушава да представи као вредности Европске уније и наметне га другима. Србија дубоко верује да сваки ратни злочинац мора бити процесуиран и да је то у потпуности у складу не само са европским вредностима, већ да је то нормално у цивилизованом свету”, навео је Стефановић.
Он је додао да „бомбардовање избеглица не може да буде нормално ни у једном делу света, без обзира да ли су га починили пилоти земље која је данас чланица Европске уније“.
„Ратни злочин је злочин и ништа вам не даје право на њега, нити вас од њега аболира, били ви Хрватска или било која друга земља. И очигледно је да Хрватска не жели и не намерава да се суочи са злочинима, које су починили људи из њених редова, и то колико видим не само са онима у Олуји“, каже министар одбране.
„Председник Хрватске данас у 21. веку оправдава бомбардовање Србије у време Хитлера и подстиче повампирење фашистичких идеја што је више него монструозно и довољно говори само за себе. Говори да се до данас нису суочили ни са чињеницом да ће нацистичка НДХ заувек остати позната не само по покушајима истребљења српског народа, већ и по концентрационим логорима за децу, јединим у Европи“, рекао је Стефановић, саопштило је Министарство одбране.
Хрватски председник Зоран Милановић рекао је „да Србија крши обавезе у процесу прируживања Европској унији тиме што подиже оптужнице против бивших пилота хрватске војске“. Милановић је рекао и да Србија „стално има неки 27. март и онда се чуди што су их Немци бомбардовали“.
РЕГИОН
Страшна порука хрватског председника Србији: „И онда се чуде што су их Немци бомбардовали“
Коментар