Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Одговор из Србије на страшну поруку председника Хрватске

© Flickr / , marijananaСрбија Хрватска - илустрација
Србија Хрватска - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2022
Пратите нас
Министар одбране Србије Небојша Стефановић одговорио је председнику Хрватске Зорану Милановићу, који је данас дао страшну изјаву против Србије поводом оптужнице за злочине у „Олуји“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Просто је невероватно да било ко ћути о ратним злочинима и још невероватније да неко такво ћутање покушава да представи као вредности Европске уније и наметне га другима. Србија дубоко верује да сваки ратни злочинац мора бити процесуиран и да је то у потпуности у складу не само са европским вредностима, већ да је то нормално у цивилизованом свету”, навео је Стефановић.
Он је додао да „бомбардовање избеглица не може да буде нормално ни у једном делу света, без обзира да ли су га починили пилоти земље која је данас чланица Европске уније“.
„Ратни злочин је злочин и ништа вам не даје право на њега, нити вас од њега аболира, били ви Хрватска или било која друга земља. И очигледно је да Хрватска не жели и не намерава да се суочи са злочинима, које су починили људи из њених редова, и то колико видим не само са онима у Олуји“, каже министар одбране.
„Председник Хрватске данас у 21. веку оправдава бомбардовање Србије у време Хитлера и подстиче повампирење фашистичких идеја што је више него монструозно и довољно говори само за себе. Говори да се до данас нису суочили ни са чињеницом да ће нацистичка НДХ заувек остати позната не само по покушајима истребљења српског народа, већ и по концентрационим логорима за децу, јединим у Европи“, рекао је Стефановић, саопштило је Министарство одбране.
Хрватски председник Зоран Милановић рекао је „да Србија крши обавезе у процесу прируживања Европској унији тиме што подиже оптужнице против бивших пилота хрватске војске“. Милановић је рекао и да Србија „стално има неки 27. март и онда се чуди што су их Немци бомбардовали“.
Зоран Милановић - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2022
РЕГИОН
Страшна порука хрватског председника Србији: „И онда се чуде што су их Немци бомбардовали“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала