СПОРТ

Звезда и Партизан у Евролиги? Сан и даље траје

Након што је Црвена звезда изборила финале АБА лиге у ком ће се борити против Партизана, Арис Баркас, уредник „Јурохупса“ објавио је информацију да би оба клуба могла да се нађе у Евролиги наредне сезоне.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Финале АБА лиге после две мајсторице играће кошаркаши Партизана и Црвене звезде, а победник има сигурно место у Евролиги.
Међутим, дуго се спекулисало да би оба српска клуба могла да играју престижно европско такмичење, а сумње је поново подгрејао Арис Баркас, уредник „Јурохупса“.
„Са Звездом и Партизаном у финалу АБА лиге, готово је извесно да ће три последња места/вајлдкарта у Евролиги добити два српска клуба и Валенсија“,, написао је Баркас.
Након фајнал фора у Београду Ђорди Бертомеу, председник Евролиге, био је изузетно оштар у наглашавању да не верује да ће два српска клуба играти то такмичење.
Не очекујем да ће два српска тима ускоро играти у Евролиги у истој сезони. Неопходан услов за то је да један од њих освоји АБА лигу, а други Еврокуп, што се ове године неће догодити. Београд је за нас сјајно тржиште, зато смо и ту. Овде имамо тим који је годинама конкурентан – Црвену звезду, Партизан је такође ту, у будућности је могуће да оба играју, али у зависности од броја клубова. Не очекујем два тима из Београда у Евролиги ускоро, али је то будућности могуће“, рекао је Бертомеу.
Међутим, очекује се састанак Евролиге и свих клубова 25. маја, а све је више гласина да ће управо након тог састанка Бертомеу завршити мандат.
Као име наследника помиње се Дејан Бодирога.
СПОРТ
Бостон уз Тејтума фуриозно изједначио против Мајамија
СПОРТ
Звезда заказала вечити дерби у финалу АБА лиге!
СПОРТ
Главна тема лета – Јокић и репрезентација Србије
Коментар