- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда и Партизан у Евролиги? Сан и даље траје

© Фото : АБА лига / Драгана СтјепановићНикола Калинић и Кевин Пантер – КК Црвена звезда против КК Партизан
Никола Калинић и Кевин Пантер – КК Црвена звезда против КК Партизан - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
Пратите нас
Након што је Црвена звезда изборила финале АБА лиге у ком ће се борити против Партизана, Арис Баркас, уредник „Јурохупса“ објавио је информацију да би оба клуба могла да се нађе у Евролиги наредне сезоне.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Финале АБА лиге после две мајсторице играће кошаркаши Партизана и Црвене звезде, а победник има сигурно место у Евролиги.
Међутим, дуго се спекулисало да би оба српска клуба могла да играју престижно европско такмичење, а сумње је поново подгрејао Арис Баркас, уредник „Јурохупса“.
„Са Звездом и Партизаном у финалу АБА лиге, готово је извесно да ће три последња места/вајлдкарта у Евролиги добити два српска клуба и Валенсија“,, написао је Баркас.
Након фајнал фора у Београду Ђорди Бертомеу, председник Евролиге, био је изузетно оштар у наглашавању да не верује да ће два српска клуба играти то такмичење.
Не очекујем да ће два српска тима ускоро играти у Евролиги у истој сезони. Неопходан услов за то је да један од њих освоји АБА лигу, а други Еврокуп, што се ове године неће догодити. Београд је за нас сјајно тржиште, зато смо и ту. Овде имамо тим који је годинама конкурентан – Црвену звезду, Партизан је такође ту, у будућности је могуће да оба играју, али у зависности од броја клубова. Не очекујем два тима из Београда у Евролиги ускоро, али је то будућности могуће“, рекао је Бертомеу.
Међутим, очекује се састанак Евролиге и свих клубова 25. маја, а све је више гласина да ће управо након тог састанка Бертомеу завршити мандат.
Као име наследника помиње се Дејан Бодирога.
Џејсон Тејтум - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
СПОРТ
Бостон уз Тејтума фуриозно изједначио против Мајамија
Кошаркаши Звезде - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2022
СПОРТ
Звезда заказала вечити дерби у финалу АБА лиге!
Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2022
СПОРТ
Главна тема лета – Јокић и репрезентација Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала