РУСИЈА

Русија: Кијев спрема провокације у силосима са житом

Служба безбедности Украјине, подстакнута западним покровитељима, спрема провокације у силосима како би оптужили руске војнике за неселективне нападе на цивилну инфраструктуру, изјавио је начелник Националног центра за руковођење одбраном Русије, генерал-пуковник Михаил Мизинцев.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Истовремено, како је навео, Запад настоји да што пре извуче жито из Украјине, нимало не бринући шта ће се дешавати у земљи након што опустоше силосе.
Према речима Мизинцева, хуманитарна ситуација у регионима под контролом Кијева ускоро ће постати критична. Он је навео и податак да је више од 20 одсто деце, узраста до пет година, неухрањено.
„При томе је кијевски режим, без обзира на велики дефицит прехрамбених производа и опасност од кризе с храном, занемарујући благостање сопственог народа, спреман на све како би угодио колективном Западу, који лицемерно говорећи о хуманитарној подршци настоји да што пре извуче жито из Украјине тзв. коридорима солидарности уведеним од стране ЕУ, не бринући шта ће се дешавати у земљи након што опустоше силосе“, навео је генерал.
Све то се дешава у атмосфери непрекидне хистерије „цивилизованог Запада “ и лажних оптужби на рачун Русије да у свету вештачки ствара кризу по питању хране.
У насељу Просјана у Дњепропетровској области украјински екстремисти су минирали силос који ускоро намеравају дигну у ваздух с намером да оптуже руску војску, навео је Мизинцев.
Поре тога, у селу Врубовка у ЛНР на територији прехрамбеног комбината украјинске снаге су распоредиле вишецевне бацаче ракета. При томе, непрекидно пуцају на руске положаје како би испровоцирали одговор.
РУСИЈА
Русија одбацује оптужбе да користи „глад као оружје“; „Имамо све могућности да спречимо кризу“
Коментар