- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Кијев спрема провокације у силосима са житом

© Sputnik / Александр Кряжев / Уђи у базу фотографијаЖетва пшенице у Новосибирској области
Жетва пшенице у Новосибирској области - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
Пратите нас
Служба безбедности Украјине, подстакнута западним покровитељима, спрема провокације у силосима како би оптужили руске војнике за неселективне нападе на цивилну инфраструктуру, изјавио је начелник Националног центра за руковођење одбраном Русије, генерал-пуковник Михаил Мизинцев.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Истовремено, како је навео, Запад настоји да што пре извуче жито из Украјине, нимало не бринући шта ће се дешавати у земљи након што опустоше силосе.
Према речима Мизинцева, хуманитарна ситуација у регионима под контролом Кијева ускоро ће постати критична. Он је навео и податак да је више од 20 одсто деце, узраста до пет година, неухрањено.
„При томе је кијевски режим, без обзира на велики дефицит прехрамбених производа и опасност од кризе с храном, занемарујући благостање сопственог народа, спреман на све како би угодио колективном Западу, који лицемерно говорећи о хуманитарној подршци настоји да што пре извуче жито из Украјине тзв. коридорима солидарности уведеним од стране ЕУ, не бринући шта ће се дешавати у земљи након што опустоше силосе“, навео је генерал.
Све то се дешава у атмосфери непрекидне хистерије „цивилизованог Запада “ и лажних оптужби на рачун Русије да у свету вештачки ствара кризу по питању хране.
У насељу Просјана у Дњепропетровској области украјински екстремисти су минирали силос који ускоро намеравају дигну у ваздух с намером да оптуже руску војску, навео је Мизинцев.
Поре тога, у селу Врубовка у ЛНР на територији прехрамбеног комбината украјинске снаге су распоредиле вишецевне бацаче ракета. При томе, непрекидно пуцају на руске положаје како би испровоцирали одговор.
Москва, Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2022
РУСИЈА
Русија одбацује оптужбе да користи „глад као оружје“; „Имамо све могућности да спречимо кризу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала