СВЕТ

„Украјина да уступи територију Русији“: Предлог Кисинџера из Давоса

Бивши амерички државни секретар Хенри Кисинџер изјавио је да би Украјина требало да уступи територију Русији како би се сукоб окончао.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Кисинџер је у понедељак, на Светском економском форуму у Давосу, позвао САД и Запад да не прижељкују срамотан пораз Русије у Украјини, упозоривши да би то могло дугорочно да дестабилизује Европу, пренео је „Вашингтон пост“.
Напомињући да би западне земље требало да имају на уму важност Русије за Европу и саветујући им да их „не понесе тренутни моменат расположења“, Кисинџер је поручио да би Запад требало да примора Украјину да пристане на преговоре којима би се ствари вратиле на ситуацију пре сукоба.
„Преговори морају да почну у наредна два месеца, пре стварања тензија које би тешко било превазићи. Идеално, линија раздвајања требало би да буде повратак на претходно стање ствари“, рекао је Кисинџер.
Подкаст
Љубинка Милинчић: Извршено Путиново наређење – ни мува није пролетела
РУСИЈА
Кисинџер: Украјина мора да буде неутрална
Коментар