ДРУШТВО

Супер јапанска метода уклања стрес за неколико минута: Техника која може да вам олакша живот

У борби против свакодневног стреса, свака помоћ је веома драгоцена.Анксиозност је проблем који мучи више одраслих људи него што можете да замислите, а да и не говоримо о стресу који је за већину свакодневица. Међутим, добра вест је да постоји једноставна јапанска метода која може да вам помогне да се ових проблема решите после једног минута.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Јапанци верују да пет прстију на рукама представљају пет различитих емоција. Палац представља анксиозност и забринутост, кажипрст страхове, средњи прст огорченост и бес, домали прст меланхолију и депресију, док мали прст представља самопоуздање.
Деловањем на сваки од ових прстију можете да побољшате оно што вам “шкрипи” – да побољшате самопоуздање, решите се беса и слично.
Први корак је да ухватите сваки прст другом руком и да их држите у скупљеној песници. Почните од палца, па то поновите са сваки прстом, задржавајући се на сваком прсту минут – два.
Након мало времена осетићете благо пулсирање у прсту, што је знак да ова техника делује. Ове “вежбе” можете да радите свакодневно и приметићете убрзо колико се боље носите са анксиозношћу и свакодневним стресним ситуацијама.

Притисак на длан

Вежбе с прстима можете да комбинујете са методом која подразумева притисак на средину длана, преноси портал Објектив.
Прстом друге руке притисните средину длана и држите тако најмање један минут. Такође можете и да масирате ову тачку супротно смеру кретања казаљке на сату и приметићете како се умирујете, а откуцаји срца се лагано успоравају.
Коментар