- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Супер јапанска метода уклања стрес за неколико минута: Техника која може да вам олакша живот

CC0 / / Отворена шака
Отворена шака - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2022
Пратите нас
У борби против свакодневног стреса, свака помоћ је веома драгоцена.Анксиозност је проблем који мучи више одраслих људи него што можете да замислите, а да и не говоримо о стресу који је за већину свакодневица. Међутим, добра вест је да постоји једноставна јапанска метода која може да вам помогне да се ових проблема решите после једног минута.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Јапанци верују да пет прстију на рукама представљају пет различитих емоција. Палац представља анксиозност и забринутост, кажипрст страхове, средњи прст огорченост и бес, домали прст меланхолију и депресију, док мали прст представља самопоуздање.
Деловањем на сваки од ових прстију можете да побољшате оно што вам “шкрипи” – да побољшате самопоуздање, решите се беса и слично.
Први корак је да ухватите сваки прст другом руком и да их држите у скупљеној песници. Почните од палца, па то поновите са сваки прстом, задржавајући се на сваком прсту минут – два.
Након мало времена осетићете благо пулсирање у прсту, што је знак да ова техника делује. Ове “вежбе” можете да радите свакодневно и приметићете убрзо колико се боље носите са анксиозношћу и свакодневним стресним ситуацијама.

Притисак на длан

Вежбе с прстима можете да комбинујете са методом која подразумева притисак на средину длана, преноси портал Објектив.
Прстом друге руке притисните средину длана и држите тако најмање један минут. Такође можете и да масирате ову тачку супротно смеру кретања казаљке на сату и приметићете како се умирујете, а откуцаји срца се лагано успоравају.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала