РУСИЈА

Русија: Ако ЕУ одлучи да конфискује нашу имовину, треба реаговати истом мером

Руски сенатор Андреј Клишас предложио је да, уколико ЕУ на самиту одлучи да конфискује руску активу, треба истог часа размотрити питање конфискације активе Европљана у Русији.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

О могућности да ће ЕУ конфисковати руску активу најавио је неименовани високи европски државник рекавши да постоји могућност да то питање буде на дневном реду 30. и 31. маја на самиту ЕУ у Бриселу.

„Уколико до тога дође, истог часа треба конфисковати и активу земаља ЕУ у Русији“, написао је руски сенатор на свом Телеграму.

Претходно је неименовани високи званичник ЕУ казао да данашњи преговори о увођењу ембарга на руску нафту нису дали позитиван резултат, као и да ће они бити настављени сутра.
Такође је рекао и да преговори о ембаргу на руску нафту иду веома компликовано.
РУСИЈА
ЕУ без договора о ембаргу на руску нафту, преговори иду компликовано
Коментар