- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ЕУ без договора о ембаргу на руску нафту, преговори иду компликовано

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЗастава Европске уније
Застава Европске уније - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2022
Пратите нас
Владе држава чланица ЕУ нису успеле данас да постигну споразум о ембаргу на руску нафту али ће сутра наставити дијалог, преносе медији позивајући се на неименованог званичника ЕУ.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Како наводи извор, преговори о увођењу ембарга иду веома компликовано и остало је мноштво нерешених техничких питања. Такође тврди и да ЕУ разматра да Русији уведе нове ограничавајуће мере у оквиру целог пакета.
Каже и да се наставак преговора очекује сутра ујутру како би се на време припремио споразум за самит ЕУ који ће бити одржан такође сутра, али у поподневним часовима.
Предлог, о којем тренутно расправљају чланица ЕУ, предвиђа забрану испоруке руске нафте у ЕУ морским путем до краја године, али и изузеће за нафту која се испоручује преко нафтовода Дружба, којим се снабдевају Мађарска, Словачка и Чешка.

Нема речи о попуштању санкција

Неименовани званичник ЕУ је такође рекао и да током преговора није било речи о могућем попуштању мера како би се пребродила прехрамбена криза.

„Тренутно о питању укидања појединих санкција у замену за олакшавање пловидбе у Црном мору није било речи“, казао је он.

Подсетимо, председник Француске Емануел Макрон и немачки канцелар Олаф Шолц су током прошлог разговора са председником Русије Владимиром Путином рекли да је неопходно да се укине блокада Одесе како би се омогућио извоз украјинске пшенице.
Председник Русије Владимир Путин  - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2022
РУСИЈА
Путин поручио Макрону и Шолцу: Упумпавање оружја у Украјину је веома опасно
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала