ЕКОНОМИЈА

Власти Шангаја укидају ограничавајуће корона мере за предузећа

Власти Шангаја ће укинути многе ковид ограничавајуће мере за предузећа како би могла да наставе са радом од среде, најавио је заменик градоначелника Ву Ћинг.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Ублажавање карантина у целом граду због вируса корона, почело је пре отприлике два месеца, а биће уведена и подршка угроженој економији.
Градска влада ревидираће смернице за превенцију епидемије и контролу враћања на посао, укинути неразумна ограничења за наставак рада и производње за предузећа и уклонити „белу листу“, рекао је Ву Ћинг на брифингу за новинаре, мислећи на компаније којима је дозвољено да поново раде, навео је Ројтерс.
Градски званичници су навели да мере за јачање привреде имају за циљ да помогну предузећима и промовишу потрошњу.
Они укључују убрзање издавања и коришћења обвезница локалне самоуправе, тражење од банака да обнове кредите за мала и средња предузећа и успостављање зеленог канала за одобравање пројеката некретнина, пренео је Танјуг.
Коментар