СПОРТ

Вероника преокретом савладала Американку – и заказала руски дерби у Паризу!

Вероника Кудерметова, руска тенисерка, пласирала се у четвртфинале Ролан Гароса бриљантном победом над америчком ривалком Медисон Киз у три сета, иако је први изгубила – 1:6, 6:3, 6:1.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Кудерметова је 29. тенисерка на АТП листи, Киз је седам места боље пласирана, али је инспирисана Рускиња успела да стигне до најбољег личног резултата на француском Грен слем турниру.
Кудерметова је на тај начин обезбедила меч за полуфинале са земљакињом, 20. играчицом света Даријом Касаткином која је претходно савладала Камилу Ђорђи са 2-0 у сетовима.
Дарија Касаткина
Вероника је веома лоше ушла у меч, губила је са чак 3:0, касније и са 5:1, што је Киз искористила и већ у седмом гему првог сета изборила 1-0.
Истом мером узвратила је Кудерметова у другом сету, повела је са 3:0, а у деветом гему је искористила тек седму сет лопту за изједначење.
Такав исход другог сета јој је дао велики мотив за одлучујући у ком је бриљирала и брејком у седмом гему је окончала дуел.
Меч са Касаткином је заказан за среду, вероватно од 12.00.
СПОРТ
Познато када Новак и Рафа играју за полуфинале – обојица нису желели тај термин
Коментар