РУСИЈА

Русија до 2025. године планира производњу више од 110 авиона разних типова

Генерални директор корпорације „Ростех“ Сергеј Чемезов изјавио је да је до 2025. године планирана производња више од 110 авиона разних типова, а до 2030. више од 500.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Коментаришући одбијање „Ербаса“ и „Боинга“ да испоручују производе на руско тржиште, Сергеј Чемезов је рекао да ће у дугорочној перспективи та одлука бити болнија за западне произвођаче него за Русију.
Према његовим речима, западни испоручиоци су у Русији изгубили огромно тржиште.
„Да, за нас је то сада веома сложена ситуација, али ми ћемо се изборити с њом. То је велики извор могућности за нас“, рекао је Чемезов.
Он је истакао да руске авио-компаније сада користе 150 авиона „Суперџет“, а да је током ове године планирана испорука још 20 летелица. Од 2024. године планирано је да се испоручује најмање 20 авиона те марке годишње.
Објашњавајући да су авиони, као што су МС-21, Ту-214 и Ил-114, у највећој мери спремни за употребу, Чемезов је истакао да је до 2025. године планирано да се произведе више од 110 авиона разних типова, а до 2030. више од 500 авиона произведених у складу с високим технологијама.
Чемезов је додао да се Русија не затвара када је реч о међународној сарадњи, али да ће заговорницима политике санкција бити веома тешко, ако не и немогуће, да освоје поверење Москве.
Према његовим речима, „у току је добро испланиран рат чији је циљ да уништи руски финансијски сектор, индустрију, грађане, културу и спорт“.
„Тај рат није почео данас. Сведоци смо нових санкција, ограничења и тражења оправдања за непријатељска дејства већ годинама. Садашња ограничења су заиста без преседана. Она су далеко од здравог разума и правде. Шта она изазивају на глобалном нивоу? Разарање принципа слободне трговине, губитак поверења. Она дискредитују западне економске и политичке институције“, закључио је Чемезов.
РУСИЈА
„Ростех“ планира да од 2024. године самостално производи авионе „Суперџет“
Коментар