- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија до 2025. године планира производњу више од 110 авиона разних типова

© Sputnik / Григориј Сисоев / Уђи у базу фотографијаРуски авион Ту-214
Руски авион Ту-214 - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2022
Пратите нас
Генерални директор корпорације „Ростех“ Сергеј Чемезов изјавио је да је до 2025. године планирана производња више од 110 авиона разних типова, а до 2030. више од 500.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Коментаришући одбијање „Ербаса“ и „Боинга“ да испоручују производе на руско тржиште, Сергеј Чемезов је рекао да ће у дугорочној перспективи та одлука бити болнија за западне произвођаче него за Русију.
Према његовим речима, западни испоручиоци су у Русији изгубили огромно тржиште.
„Да, за нас је то сада веома сложена ситуација, али ми ћемо се изборити с њом. То је велики извор могућности за нас“, рекао је Чемезов.
Он је истакао да руске авио-компаније сада користе 150 авиона „Суперџет“, а да је током ове године планирана испорука још 20 летелица. Од 2024. године планирано је да се испоручује најмање 20 авиона те марке годишње.
Објашњавајући да су авиони, као што су МС-21, Ту-214 и Ил-114, у највећој мери спремни за употребу, Чемезов је истакао да је до 2025. године планирано да се произведе више од 110 авиона разних типова, а до 2030. више од 500 авиона произведених у складу с високим технологијама.
Чемезов је додао да се Русија не затвара када је реч о међународној сарадњи, али да ће заговорницима политике санкција бити веома тешко, ако не и немогуће, да освоје поверење Москве.
Према његовим речима, „у току је добро испланиран рат чији је циљ да уништи руски финансијски сектор, индустрију, грађане, културу и спорт“.
„Тај рат није почео данас. Сведоци смо нових санкција, ограничења и тражења оправдања за непријатељска дејства већ годинама. Садашња ограничења су заиста без преседана. Она су далеко од здравог разума и правде. Шта она изазивају на глобалном нивоу? Разарање принципа слободне трговине, губитак поверења. Она дискредитују западне економске и политичке институције“, закључио је Чемезов.
Путнички авион Сухој суперџет 100 - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
РУСИЈА
„Ростех“ планира да од 2024. године самостално производи авионе „Суперџет“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала