ДРУШТВО

Kолико дуго треба шетати пса

Извођење пса у дневне шетње пружа бројне менталне, емоционалне и физичке здравствене користи. Шетње пружају вежбу, што је добро за тело вашег пса. Ходање напољу ублажава досаду паса, чини га срећнијим и смиренијим.
Sputnik
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Шетња вашег пса је такође одлична за вас. Попут паса, људи уживају у свим предностима шетњи напољу, укључујући вежбање и менталну стимулацију. Мали број паса не би требало да иде у шетње. Пси који не би требало да иду у дуге шетње укључују оне са здравственим проблемима или физичким проблемима који их спречавају да безбедно и удобно уживају у шетњи.

Колико дуго треба да шетате пса?

Одговор на ово питање зависи од старости пса, расе и других фактора. Штенци треба да иду у краће шетње од одраслих паса. Штенци имају пуно енергије, али не и много издржљивости, па се лако умарају. Водите их у кратке шетње од око пет до 10 минута. Старији пси обично могу да ходају дуже од младих штенаца. У зависности од тога колико је стар ваш пас, он такође може да има мање издржљивости и брже се уморити од младог одраслог пса. Оптимално је од око 20 до 30 минута. Можете ићи мало дуже ако је ваш старији пас у одличној форми и жели да настави шетњу.
Најбоље би било да изводите време за најмање две шетње дневно, преноси портал Магазин Новости.
ДРУШТВО
Зашто летење авионом може да буде опасно по здравље кућног љубимца
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Животни век паса: Од чега зависи колико ће бити дуг
Коментар