- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Kолико дуго треба шетати пса

© Flickr / Маријана Колаковић/marijananaПас-мешанац Џими
Пас-мешанац Џими - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2022
Пратите нас
Извођење пса у дневне шетње пружа бројне менталне, емоционалне и физичке здравствене користи. Шетње пружају вежбу, што је добро за тело вашег пса. Ходање напољу ублажава досаду паса, чини га срећнијим и смиренијим.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Шетња вашег пса је такође одлична за вас. Попут паса, људи уживају у свим предностима шетњи напољу, укључујући вежбање и менталну стимулацију. Мали број паса не би требало да иде у шетње. Пси који не би требало да иду у дуге шетње укључују оне са здравственим проблемима или физичким проблемима који их спречавају да безбедно и удобно уживају у шетњи.

Колико дуго треба да шетате пса?

Одговор на ово питање зависи од старости пса, расе и других фактора. Штенци треба да иду у краће шетње од одраслих паса. Штенци имају пуно енергије, али не и много издржљивости, па се лако умарају. Водите их у кратке шетње од око пет до 10 минута. Старији пси обично могу да ходају дуже од младих штенаца. У зависности од тога колико је стар ваш пас, он такође може да има мање издржљивости и брже се уморити од младог одраслог пса. Оптимално је од око 20 до 30 минута. Можете ићи мало дуже ако је ваш старији пас у одличној форми и жели да настави шетњу.
Најбоље би било да изводите време за најмање две шетње дневно, преноси портал Магазин Новости.
Кућни љубимац - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2022
ДРУШТВО
Зашто летење авионом може да буде опасно по здравље кућног љубимца
Девојчица и ретривер - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Животни век паса: Од чега зависи колико ће бити дуг
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала