СПОРТ

Американка је опет прихватила Маринин позив: „Србија ми је много дала, имам жељу да јој вратим“

Марина Маљковић, селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије, представила је свој стручни штаб који ће бити уз екипу за Светско првенство, али и уз младу репрезентацију – ту су добро позната лица, а међу њима и Американка са српским држављанством, Данијел Пејџ.
Sputnik
Маљковићева је навела да увек размишља много унапред и да је пресрећна што у овој фази припрема заједно могу да раде и млада и сениорска репрезентација.
„Kод сениорске репрезентације, у овом моменту су са нама и нека добро позната лица, али је акценат на оним млађима које треба да носе нашу игру у Аустралији. Хоћемо да проверимо да ли оне то могу. У фебруару су започеле причу, показале карактер и одређени квалитет, а сада хоћемо да прођемо са њима кроз све детаље. Оно што је мени изузетно важно је да свака репрезентативка Србије треба добро да зна како ће се понашати на терену и ван њега“, навела је Маљковићева.
У репрезентацију се вратио Бојан Јанковић, који ће бити главни тренер младе репрезентације.
„Бојана Јанковића већ познајете и ово је његов повратак у репрезентацију. Он већ дуго година ради у Америци. Имао је времена овог лета и пожелео је да поново помогне. Поред васпитања и продукције играчица у сваком моменту једна од битнијих ставки у мом раду је и производња квалитетних тренера. Ту су моје бивше играчице, освајачице медаља, које су се паралелно школовале и училе тренерском послу. Мислим да ће ово бити једна веома озбиљна прича за будућност женске кошарке у Србији“.
А бивше играчице су Дајана Бутулија и Данијел Пејџ.
„Мени је неописива част што сам део стручног штаба и што сам у репрезентацији. Одазвала сам се позиву Марине Маљковић која ми је 20 година била тренер и чији кошаркашки стил познајем и волим. Нисам отишла са терена, само сам тренутно ту у неком другом облику. Велика ми је част што ћу са Бојаном Јанковићем и Данијел Пејџ моћи да водим тренинге и размењујем мишљења“, истакла је Бутулија.
Изненађење је повратак Пејџове, али она наводи да то не би требало тако да се гледа.
„У потпуно другачијој сам улози сада у српској репрезентацији. Узбуђена сам што сам овде и велику част ми представља чињеница да ме је Марина одабрала за овај посао, да се вратим и помогнем У20 репрезентацији. Србија ми је толико дала и имам жељу да то вратим овим младим играчицама“, истакла је Пејџ.
Уз њих, део тима Маљковићеве су некадашња репрезентативка Љубица Дрљача и Душан Џан Назли, њен сарадник у Фенербахчеу.
Светско првенство игра се од 22. септембра до 1. октобра у Сиднеју, док ће се У20 репрезентација током јула у Мађарској борити на Европском шампионату.
Коментар