- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американка је опет прихватила Маринин позив: „Србија ми је много дала, имам жељу да јој вратим“

© Фото : КССДанијел Пејџ и Марина Маљковић
Данијел Пејџ и Марина Маљковић - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2022
Пратите нас
Марина Маљковић, селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије, представила је свој стручни штаб који ће бити уз екипу за Светско првенство, али и уз младу репрезентацију – ту су добро позната лица, а међу њима и Американка са српским држављанством, Данијел Пејџ.
Маљковићева је навела да увек размишља много унапред и да је пресрећна што у овој фази припрема заједно могу да раде и млада и сениорска репрезентација.
„Kод сениорске репрезентације, у овом моменту су са нама и нека добро позната лица, али је акценат на оним млађима које треба да носе нашу игру у Аустралији. Хоћемо да проверимо да ли оне то могу. У фебруару су започеле причу, показале карактер и одређени квалитет, а сада хоћемо да прођемо са њима кроз све детаље. Оно што је мени изузетно важно је да свака репрезентативка Србије треба добро да зна како ће се понашати на терену и ван њега“, навела је Маљковићева.
У репрезентацију се вратио Бојан Јанковић, који ће бити главни тренер младе репрезентације.
„Бојана Јанковића већ познајете и ово је његов повратак у репрезентацију. Он већ дуго година ради у Америци. Имао је времена овог лета и пожелео је да поново помогне. Поред васпитања и продукције играчица у сваком моменту једна од битнијих ставки у мом раду је и производња квалитетних тренера. Ту су моје бивше играчице, освајачице медаља, које су се паралелно школовале и училе тренерском послу. Мислим да ће ово бити једна веома озбиљна прича за будућност женске кошарке у Србији“.
А бивше играчице су Дајана Бутулија и Данијел Пејџ.
„Мени је неописива част што сам део стручног штаба и што сам у репрезентацији. Одазвала сам се позиву Марине Маљковић која ми је 20 година била тренер и чији кошаркашки стил познајем и волим. Нисам отишла са терена, само сам тренутно ту у неком другом облику. Велика ми је част што ћу са Бојаном Јанковићем и Данијел Пејџ моћи да водим тренинге и размењујем мишљења“, истакла је Бутулија.
Изненађење је повратак Пејџове, али она наводи да то не би требало тако да се гледа.
„У потпуно другачијој сам улози сада у српској репрезентацији. Узбуђена сам што сам овде и велику част ми представља чињеница да ме је Марина одабрала за овај посао, да се вратим и помогнем У20 репрезентацији. Србија ми је толико дала и имам жељу да то вратим овим младим играчицама“, истакла је Пејџ.
Уз њих, део тима Маљковићеве су некадашња репрезентативка Љубица Дрљача и Душан Џан Назли, њен сарадник у Фенербахчеу.
Светско првенство игра се од 22. септембра до 1. октобра у Сиднеју, док ће се У20 репрезентација током јула у Мађарској борити на Европском шампионату.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала